Privé school en onderwijs opgezet door Afriflora Sher

Vanaf het moment dat Afriflora Sher zich in Ziway vestigde, trok de bevolking uit de wijde omgeving hier naartoe voor werk. En waar in 2005 nog enkel kale grond was, staat nu onder andere een grote privé school met ruim 6000 leerlingen. Ook in Adami Tulu is in 2019 een school geopend en bouwen we vrijwel jaarlijks nieuwe lokalen. De scholen en het onderwijs worden deels met Afriflora Sher-gelden en deels met Fairtrade-gelden gefinancierd.

“Leren lezen, schrijven en rekenen is een
investering die een mensenleven lang mee gaat!”

De Sher School

De Sher School staat bekend om de kwaliteit van haar opleiding, haar faciliteiten en haar docenten. Zowel kinderen van Afriflora Sher-medewerkers als kinderen uit de gemeenschap worden toegelaten op deze school. Afriflora Sher vraagt geen bijdrage van de ouders voor het onderwijs. Dit is een groot verschil met veel andere privéscholen in de regio. Hiervan is de ouderbijdrage vaak zo hoog dat veel ouders dit niet kunnen betalen.

Ook zijn de condities op scholen van de overheid vaak minder goed. Hier zitten soms wel 120 kinderen in één klas. Op de Sher School zitten veel minder kinderen in een klas, ongeveer 40. Kinderen van alle religies zijn welkom op de Afriflora Sher school. Jongens en meisjes zitten gemengd in een klas. De meisjes worden als eerst het klaslokaal ingelaten. Zo wordt de jongens van jongs af aan geleerd om respect te hebben voor vrouwen.

De helft van de beschikbare plekken is voor kinderen van de Afriflora Sher medewerkers, de andere helft wordt beschikbaar gesteld aan de andere kinderen uit Ziway en Adami Tulu. Wanneer medewerkers stoppen met werken voor Afriflora Sher heeft dit geen gevolgen voor plek van hun kinderen op school. Zij kunnen gewoon de school afmaken.

onderwijs, Onderwijs

 

Binnenplaats Afriflora Sher school | Onderwijs

“Wij hebben de beste faciliteiten, de beste kwaliteit opleidingen en de beste docenten. En ouders hoeven niet te betalen, dus het is de beste keuze in de regio. Daarom is er ook nauwelijks uitval. Kinderen en ouders willen de kans op een goede toekomst niet mislopen.

– Kidame Mariam (Hoofd van de school, graduated in Addis Abeba)

onderwijs, Onderwijs

Afriflora Sher brengt een basis voor een betere toekomst.

Afriflora Sher heeft met het oprichten en financieren van de school niet alleen de bedoeling onderwijs en ontwikkeling te bieden aan de kinderen van de werknemers, maar ook om een stimulans te bieden voor de lange termijn ontwikkeling van de regio. Er wordt zo voor de kinderen een basis gelegd voor een betere toekomst.

Leerling op het bord

onderwijs, Onderwijs

Meisje in de klas met schoolwerk | Onderwijs

onderwijs, Onderwijs

Opleidingskwaliteit

Alle leerlingen ontvangen gratis onderwijs. Voor de kleuters verzorgt Afriflora Sher gratis eten en drinken. Maar liefst ruim 1200 kinderen ontvangen dagelijks een warme maaltijd op school.

De overheid bepaalt wat de kinderen moeten leren. Op de Sher scholen wordt namelijk het curriculum van de overheid gevolgd. Afriflora Sher heeft er voor gekozen les te gegeven volgens de Engelse standaarden en in de twee eigen talen: Amharic & Oromo. Met deze aanpak is een hoge kwaliteit gewaarborgd. Dit heeft zich de afgelopen jaren uitstekend bewezen aangezien de Afriflora Sher School in het verleden is uitgeroepen tot de beste school van alle regio’s in het land. Onafhankelijke auditors van de overheid vergeleken de scholen o.a. op het gebied van onderwijskwaliteit, faciliteiten en het aantal studenten per klas.


onderwijs, Onderwijs

“De nationale testscores van onze school zijn beter dan de overheidsscholen en publieke scholen, omdat we opleidingen van hogere kwaliteit bieden. Alle benodigde faciliteiten hebben we binnen de Sher School. Andere scholen hebben bijvoorbeeld niet genoeg docenten. Wij hebben er genoeg en ze zijn goed. Al onze leraren zijn afgestudeerd aan universiteiten en komen vanuit verschillende plekken uit het land”

– Kidame Mariam

Kinder onderwijs door gehandicapte meester

Terug naar Home