Sher Ethiopië

 

De kwekerij Sher Ethiopië is gelegen aan Lake Ziway, op een hoogte van 1650 meter boven zeeniveau en ongeveer 2.5 uur rijden vanaf de hoofdstad Addis Ababa. Behalve de kwekerij in Ziway zijn er nog 2 locaties waar “Sher rozen” geteeld worden. Kwekerij Koka, gevestigd op een uur rijden vanaf Ziway en een kwekerij in het dorp Adami Tulu, op steenworp afstand van Ziway.

In 2017 zal de totale oppervlakte van dit kassencomplex uit zo’n 650 Hectare bestaan, dit is te vergelijken met 1.300 voetbalvelden.

Meer dan 65 verchillende soorten rozen

Bij Sher Ethiopië worden meer dan 65 verschillende soorten rozen geteeld. Groot-en klein bloemige rozen en trosrozen in vele verschillende kleuren.

Stekken, planten, oogsten, verwerken, inpakken, transport, alle werkzaamheden worden uitgevoerd door lokale medewerkers.

Voor een snelle verwerking van de rozen zijn er verwerkingshallen gebouwd, aansluitend op de 38 kassen, dagelijks worden daar totaal zo’n 3 tot 4 miljoen rozen verwerkt. De rozen worden verwerkt tot kant en klare bossen, al naar gelang de wensen van de klant, dit voor een snelle vermarkting in en om de kosten voor de klant te reduceren.