Schoon drinkwater in achtergestelde gebieden

In Ethiopië heerst in veel plattelandsgebieden een drinkwatertekort. Helaas bevat het bronwater vaak een te hoog gehalte aan fluoride. Dit kan leiden tot skelet- en / of tandfluorose, twee chronische biogeochemische ziekten.

In de afgelopen jaren hebben we op meerdere plekken in de naburige dorpen in Ziway gezorgd voor schoon drinkwater voor honderden gezinnen. In Bochessa en Worja Washgula hebben we op meerdere plekken de drinkwaterleidingen verlengd en op verschillende locaties aftappunten gebouwd.

Mevr. Halima Ahmed, moeder van 8 kinderen, wonend in het dorpje Bochessa, is een van de gezinnen die nu een aftappunt naast hun huis heeft. Ze houdt toezicht op de distributie van water naar de buurtgenoten. Elke dag kunnen leden van de gemeenschap hun jerrycans met schoon water vullen. Halima: “Voordat Sher schoon en veilig water leverde, werden de mensen in dit gebied vaak ziek door water uit het meer te drinken. De kraan bij mijn huis bespaart ons de dagelijkse last van 2 kilometer lopen om water te halen. Nu kunnen mijn kinderen schoon water drinken en heb ik een baan door deze waterkraan voor de gemeenschap te beheren.”

Door schoon water beschikbaar te maken in achtergestelde gebieden helpt Afriflora/Sher de lokale gemeenschappen zich te ontwikkelen.

 

schoon drink water, Schoon drinkwater in achtergestelde gebieden

Afriflora zorgt voor schoon drinkwater

Terug naar Home