NU

Grootste en meest winstgevende rozenkwekerij ter wereld met
een totaal van >450 netto hectare productie.

2005: Ziway Bevolking: c.60k

Nu: Ziway Bevolking c.140k

Duurzaamheid voorziet de lokale gemeenschap van werk en infrastructuur. Door
uitbreiding van de rozenkwekerij en het aanbieden van belangrijke diensten,
waaronder scholing, sportfaciliteiten en een ziekenhuis zijn
de lokale levensomstandigheden en levensmogelijkheden
aanzienlijk verbeterd.

 

2019

Nieuwe school in Adami Tulu geopend

Lees Meer

2018

Afriflora verkocht aan Sun Capital. Een tweede uitkoop met een strategische regio (Flamingo Horticulture)

Lees Meer

2015

IFC investeert in Afriflora Sher om het groeiplan te steunen. Er wordt een mijlpaal bereikt; 1mld jaarlijkse rozenproductie.

Lees Meer

2014

Het gebruik van Wetlands; deze zuiveren vervuild water wat vervolgens hergebruikt wordt om de rozen water te geven. Afriflora Sher zorgt ervoor dat al het gebruikte water wordt opgevangen. Afriflora Sher brengt watermanagement naar de regio.

De uitbreiding van de Blen farm wordt afgerond met 24 hectare; de KKR investeert in Afriflora Sher.

Lees Meer

2014 – Nu

Afriflora Sher koopt 165 hectare land in Adami Tulu om de kassen uit te breiden. Op dit moment is er 152 hectare aan kassen gebouwd.

Lees Meer

2012

Afriflora Sher ondersteunt het bouwen van een kerk voor de lokale gemeenschap, middels hun expertise en een investering.

Lees Meer

2011 – Nu

Samenwerking met Kopper Biological Systems. Sinds deze samenwerking is het gebruik van chemische middelen met ongeveer 63% gedaald. Als eerste rozenkwekerij in de wereld brengt Afriflora Sher biologische natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen.

Lees Meer

2005 – 2013

Afriflora Sher breidt de Ziway rozenkwekerij verder uit naar 268 hectare.

Lees Meer

2008

Afriflora Sher vult 110 hectare kassen met haar eigen rozen. Daarnaast legt ze wegen aan en bouwt ze een voetbal stadion.

Lees Meer

2007

Afriflora Sher bouwt en opent de Sher School. Vestigt een ziekenhuis, zodat medewerkers en de lokale bevolking voorzien zijn van volwaardige medische zorg. Afriflora Sher brengt ontwikkeling, scholing en gezondheidszorg naar Ziway. De bevolking trekt naar Ziway toe voor werk.

Afriflora Sher organiseert de eerste . Elk jaar wordt in November de Sher dag gevierd. Alle afdelingen krijgen budget om hiervan het feest te organiseren. Het feest bestaat o.a. uit zang, dans, muziek, sport, toneel etc.

Lees Meer

2005

Afriflora Sher bouwt 250 hectare kassen in Ziway. Deze kassen worden verhuurd aan verschillende ondernemers. Toentertijd waren er nog geen huizen, gebouwen en winkels. Er was zelfs amper bevolking.

Lees Meer
Terug naar Home