Over Ons

Afriflora Sher heeft de grootste rozenkwekerij van de wereld in Ethiopië. Het totale kassencomplex bestaat uit een oppervlakte van zo’n 450 hectare verspreid over drie locaties. Dit is te vergelijken met 900 voetbalvelden.

De grootste kwekerij van Afriflora Sher is gelegen aan Lake Ziway, op een hoogte van 1650 meter boven zeeniveau en ongeveer 3 uur rijden vanaf de hoofdstad Addis Ababa. Behalve de kwekerij in Ziway zijn er nog 2 locaties waar “Sher rozen” geteeld worden, te weten:

Kwekerij Koka (27 ha) gevestigd op een uur rijden ten noorden van Ziway en een kwekerij in het dorp Adami Tulu (190 ha), op steenworp afstand van Ziway.

Werkwijze

Afriflora Sher richt zich al vanaf 2005 op de Europese retailmarkt en dan vooral op orders op basis van lange termijn contracten. 95% van de rozen die bij Afriflora Sher in Aalsmeer aankomen worden op deze manier rechtstreeks verkocht en aan klanten geleverd.

Afriflora, Over ons

Afriflora, Over onsAfriflora, Over ons

Afriflora, Over ons

In Aalsmeer worden dagelijks 3 à 4 miljoen rozen verwerkt. 95% wordt direct geleverd aan klanten met als eindbestemming de retail, 5% wordt via de veilingklok verkocht.

VERPAKKINGEN

Afriflora Sher kan allerhande verpakkingen verzorgen: het bekende veilingfust, een zwarte  emmer of bijvoorbeeld een waterdoos. Het spreekt voor zich dat alle dragers als veilingkarren, Deense containers, europallets, naar de wens van de klant, kunnen worden gebruikt.

De klant kan specificaties voor de orders aangeven, bijvoorbeeld:

  • het type snijbloemenvoedsel
  • een prijssticker
  • het gebruik van verschillende soorten hoezen
  • een verschillend aantal stelen per bos
  • de kleurverhouding
  • de lengte van de stelen
  • de gewenste rijpheid van de rozen
Afriflora, Over ons

Aan de hand van de klantspecifieke wensen worden de bossen op maat gemaakt waarbij zoveel mogelijk handelingen al in Ethiopië worden uitgevoerd. Dit om tijd en kosten te besparen en de rozen zo vers mogelijk bij de consument te krijgen.

INNOVEREN

Kostenbeheersing en efficiency zijn zeer belangrijke items in de sierteeltsector. Het verkoopteam van Afriflora Sher denkt graag met u mee om bestaande concepten te optimaliseren en nieuwe concepten te ontwikkelen. Samen met de klant wil Afriflora Sher zich onderscheiden in de markt.

 

 

Afriflora, Over ons

Terug naar Home