Over Ons

Afriflora Sher bezit de grootste rozenkwekerij van de wereld in Ethiopië. Het kassencomplex bestaat nu uit een totale oppervlakte van zo’n 650 hectare. Dit is te vergelijken met 1.300 voetbalvelden. Op dit moment wordt het complex nog verder uitgebouwd.

De kwekerij van Afriflora Sher is gelegen aan Lake Ziway, op een hoogte van 1650 meter boven zeeniveau en ongeveer 3 uur rijden vanaf de hoofdstad Addis Ababa. Behalve de kwekerij in Ziway zijn er nog 2 locaties waar “Sher rozen” geteeld worden.

Kwekerij Koka, gevestigd op een uur rijden vanaf Ziway en een kwekerij in het dorp Adami Tulu, op steenworp afstand van Ziway. Hier staan momenteel 17 kassen, deze worden nog verder uitgebouwd.

Werkwijze

Afriflora Sher richt zich al vanaf 2005 op de Europese Retailmarkt en dan vooral op orders op basis van lange termijn contracten. Ruim 90% van de rozen die bij Afriflora in Aalsmeer aankomen worden op deze manier rechtstreeks verkocht en aan klanten geleverd.

Grootste rozenkwekerij, Over ons

Grootste rozenkwekerij, Over onsGrootste rozenkwekerij, Over ons

Grootste rozenkwekerij, Over ons

In Aalsmeer worden dagelijks 3 à 4 miljoen rozen verwerkt. Na de verwerking worden de rozen verkocht via de veilingklok of gaan ze rechtstreeks, via “directe verkoop” naar de klant.

VERPAKKINGEN

Afriflora kan allerhande verpakkingen verzorgen. Wilt u rozen in het bekende veilingfust of in zwarte emmers, het is allemaal mogelijk, ook is er een mogelijkheid om te leveren in waterdozen. Het spreekt voor zich dat alle dragers als veilingkar, Deense container, europallet en dergelijke, in overleg met u, kunnen worden gebruikt.

De klant kan specificaties voor de order aangeven, denk hierbij aan:

  • type snijbloemenvoedsel
  • prijssticker
  • verschillende hoezen
  • afwijkend aantal in de bos
  • kleurverhouding
  • lengtes
  • de gewenste rijpte van de rozen
Grootste rozenkwekerij, Over ons

Alle wensen van de klant zijn bekend bij de verkoopafdeling en aan de hand van deze wensen worden de bossen volledig “custom made” gemaakt. Het meeste wordt in Ethiopië al gerealiseerd, dit om de kosten voor de klant te reduceren.

INNOVEREN

Kostenbeheersing en efficiency zijn zeer belangrijke items in de sierteeltsector. Afriflora en haar verkoopteam willen graag met u meedenken, om bestaande concepten te optimaliseren en nieuwe concepten te ontwikkelen. Op deze manier kunt u zich met Afriflora onderscheiden.

 

 

Grootste rozenkwekerij, Over ons

Terug naar Home