Human Interest

Naast het creëren van een duurzaam personeelsbeleid is Afriflora Sher ook een aantal maatschappelijke projecten gestart in de omgeving.
Alle besluiten, plannen en activiteiten zijn gericht op lange relaties met leveranciers, medewerkers, afnemers en met uw klanten: de consument.

Diverse projecten

Cultuur en eigenwaarde worden gestimuleerd door sport en spel, hiervoor zijn faciliteiten ontwikkeld en beschikbaar gesteld.

Afriflora Sher heeft achter het kassencomplex een multifunctioneel sportcomplex met een stadion gebouwd. Dit stadion wordt onder andere gebruikt voor de onderlinge voetbalcompetities tussen de medewerkers en competities die zijn opgezet tussen de verschillende bedrijven die gevestigd zijn in de omgeving van het stadion in Ethiopië. Er is speciaal een weg aangelegd vanuit Ziway zodat het stadion voor iedereen goed bereikbaar is.

Financiële ondersteuning

Achter de kwekerij is een prachtige kerk gebouwd, hiervan heeft Afriflora Sher een deel gefinancierd. Lokale projecten zoals watermanagement en infrastructuur worden ook financieel ondersteund. In dit soort gevallen dient de community precies te zeggen wat zij nodig hebben. Afriflora Sher schaft het dan aan zodat zij zeker weten dat hun geld besteed wordt aan hetgeen waarvoor het bedoeld is.

 

Regelmatig komen er ook Ethiopische medewerkers naar Afriflora in Nederland, om te zien hoe daar alles reilt en zeilt. Dit is erg belangrijk voor een optimale communicatie en samenwerking.

Projecten, Human Interest

 

Projecten, Human InterestProjecten, Human Interest

Projecten, Human Interest

Investeren in medewerkers

Bloemen business is mensen business, dit geldt zeker bij Afriflora. Lokale mensen verzorgen het gewas, oogsten en verpakken de rozen. Kortom op de kwekerij zijn de lokale medewerkers een zeer belangrijke succesfactor. Er wordt veel geïnvesteerd in opleidingen en trainingen voor alle werkzaamheden. Het inzetten van natuurlijke vijanden heeft bijvoorbeeld geleid tot een trainingsprogramma voor een team van scouts, zij beoordelen het gewas op ziekten en plagen en krijgen constant trainingen om up to date te blijven. Om onafhankelijkheid en objectiviteit te waarborgen wordt het bedrijf gecontroleerd door MPS-ECAS en Flo-cert, welke zich richten tot telers en handelaren.

Projecten, Human Interest

Arbeidsvoorwaarden

Afriflora Sher is een Nederlands bedrijf, daarom dient er rekening gehouden te worden met de Nederlandse arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld als er een vrouw zwanger is, gelden de Nederlandse regels qua verlof. Voordat het verlof ingaat wordt er rekening gehouden met het soort werk dat de vrouw dan krijgt. Zij hoeven dan niet in de warme kassen rond te lopen, maar krijgen werk dat bij de situatie past. Naast de Nederlandse arbeidsvoorwaarden, dient zij zich ook aan de Ethiopische wet-en regelgeving te houden. In iedere kas is bijvoorbeeld een EHBO post aanwezig.

 

Welvaart 

Voor alle projecten worden ondernemers uit de directe omgeving ingeschakeld. Dit leidt tot nieuwe banen en werkgelegenheid. Iedere kas die erbij wordt gebouwd, levert weer werkgelegenheid op. Partner IFC houdt zich hier onder andere mee bezig. Afriflora Sher brengt zo een stuk welvaart in het gebied.

Terug naar Home