300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partners

300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partners

Herbebossing en herstel van aangetast land zijn projecten waar Afriflora al jaren aan werkt met verschillende partners. Op de Worja-heuvel nabij Ziway/Batu zijn tot nu toe meer dan 500.000 bomen geplant en zijn maatregelen genomen om erosie te voorkomen. In dit gebied herstelt 150 ha gemeenschappelijke grond zich langzaam met de hulp van de lokale bewoners die overbegrazing voorkomt. Wilde dieren komen terug en de biodiversiteit neemt geleidelijk aan weer toe.

Nu het regenseizoen is begonnen, hebben we in samenwerking met IDH, Self-help Africa & het Adami Tulu Judo Kombolcha Agriculture Office 300.000 jonge bomen extra kunnen planten. Naast de Worja-heuvel werden ook bomen geplant op Sher-scholen, het Sher Ziekenhuis en op de farms, in samenwerking met vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap en jeugdgroepen.

We willen alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun harde werk en in het bijzonder de vertegenwoordigers van het Batu/Ziway Environmental Office & Education Office. Samen hebben we wederom een belangrijke bijdrage geleverd aan de Green Legacy van Ethiopië.

afriflora, 300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partners afriflora, 300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partners afriflora, 300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partnersafriflora, 300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partners

 

afriflora, 300.000 bomen geplant door Afriflora in samenwerking met partners

Terug naar Home