Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School

Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School

Met een genereuze gift van Dutch Flower Foundation hebben we twee gloednieuwe E-learning centra kunnen opzetten op de Sher High-school in Ziway.

Camara Education, dat zorgde voor 50 nieuwe computers en twee servers, levert kant en klare oplossingen aan scholen, vaak op het platteland en in afgelegen delen van Ethiopië. In een veilig en stofvrij lokaal werden door hen het netwerk en de computers geplaatst. Daarna werden 26 leraren getraind in het gebruik van de computers in het curriculum en gaven ze advies over basisonderhoud.

De computers van Camara draaien op het open-source besturingssysteem Ubuntu. Ze zijn vooraf geladen met een reeks educatieve software, van eenvoudige games tot gespecialiseerde Camara Learning Studio-applicaties voor wiskunde en natuurwetenschappen. Alle computers zijn ook geladen met een offline versie van Wikipedia, waardoor een buitengewoon leermiddel ontstaat voor scholen met beperkte internetverbindingen. En het allerbelangrijkste: de computers zijn geïnstalleerd met pdf’s van alle leerboeken van het Ministerie van Onderwijs die het hele schoolcurriculum beslaan. Schoolboeken zijn schaars op veel van de 40.000 scholen in Ethiopië, dus dit alleen al is een cruciale hulpbron.

Dutch Flower Foundation (DFF) heeft als doel het bevorderen van de leefsituatie en het welzijn van hulpbehoevende mensen en in het bijzonder van kinderen. Dit in de landen waar Dutch Flower Group (DFG) bedrijven actief zijn. En met het accent op concrete en breed georiënteerde projecten en niet zozeer hulp aan individuen. Middels de activiteiten van DFF geeft DFG inhoud aan haar verantwoordelijkheid voor de wereld waarin wij leven.

Honderden leerlingen zullen hiervan profiteren volgens Sher School-directeur dhr. Negusse Aga: ‘Computervaardigheden zijn enorm belangrijk voor onze studenten. Sher-scholen hebben een uitstekende reputatie in Ethiopië. Bijna alle studenten komen in aanmerking om universiteiten te bezoeken. Nieuwe computers stellen ons in staat onze reputatie hoog te houden en de digitale wereld open te stellen voor onze studenten.

Afriflora heeft drie rozenkwekerijen in Ethiopië onder de naam Sher Ethiopia. Op de Sher-scholen krijgen 6800 kinderen, variërend van kleuterschool tot middelbare school, gratis onderwijs.

Namens de studenten en docenten willen we DFF en Camara bedanken voor hun zeer gewaardeerde bijdrage in dit project.

computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School computers, Afriflora, DFF en Camara zorgen samen voor nieuwe computers op Sher School

 

Terug naar Home