Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten

Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten

Onlangs zijn voor de derde keer de Gerrit en Nel Barnhoorn Studiebeurzen uitgereikt aan vier afgestudeerden van de Sher-school. De familie Barnhoorn is de oprichter van Sher Ethiopië en haar scholen. Elk jaar krijgen 4 studenten een beurs toegekend waarmee ze in een groot deel van hun studiekosten en kosten van levensonderhoud kunnen voorzien aan een universiteit naar keuze in Ethiopië. Het belangrijkste doel van de beurs is om goed presterende studenten met kansarme achtergronden te helpen.

Studenten Neima Aschalew, Jemila Hedeto, Mohamed Ahimed and Yordanos Shanbel ontvingen uit handen van Lulit Tadele en Aswin Endeman hun studiebeurs. Namens het management van Sher feliciteerden zij de winnaars en bedankten de leraren en het overige personeel van de Sher School voor hun harde werk in de afgelopen 16 jaar.

Van alle examenkandidaten werden 8 studenten genomineerd voor een beurs waarvan er uiteindelijk vier werden geselecteerd. De andere vier kregen een laptop. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van de families van de studenten, managers van Sher Ethiopia, gemeenschapsoudsten, leraren en medewerkers van de Sher School, de oudercommissie en enkele overheidsvertegenwoordigers.

Onze hartelijke dank gaat uit naar Gerrit en Nel Barnhoorn voor hun niet-aflatende steun voor de Sher scholen en het ziekenhuis door de jaren heen. Daarnaast zijn we natuurlijk enorm trots op deze studenten omdat ze een echt voorbeeld vormen van de positieve impact die Sher Ethiopië heeft op de gemeenschap in Ziway en de omliggende gebieden. We wensen al onze afgestudeerde studenten een mooie toekomst.

De Sher scholen in Ethiopië bieden onderwijs aan ruim 6500 leerlingen op drie locaties. Jaarlijks worden ongeveer 400 kinderen – vanaf de leeftijd van 4 jaar – toegelaten tot de Sher-scholen. Toelating vindt plaats op 50-50 basis, met een gelijke verdeling tussen de kinderen van Sher-medewerkers en kinderen uit de lokale gemeenschap.

, Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten , Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten , Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten , Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten , Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten , Barnhoorn Studiebeurs wederom toegekend aan 4 studenten

Terug naar Home