Bescherming van het meer: verwijderen van waterhyacint

Bescherming van het meer: verwijderen van waterhyacint

Waterhyacint is een invasieve waterplant in Ethiopië. Lake Ziway is een van de vele meren wereldwijd die wordt aangetast door deze niet-inheemse soort. Het is een waterplant die leeft en zich voort plant op het oppervlak van zoet water. De plantgrootte varieert van enkele centimeters tot een meter. De waterhyacint verspreidt zich onder bepaalde omstandigheden extreem snel en veroorzaakt meerdere problemen. Het groeit in matten die licht en zuurstof kunnen verminderen, de waterchemie kunnen veranderen en flora en fauna kunnen beïnvloeden. Het veroorzaakt ook praktische problemen voor het vervoer over water, de visserij en bij inlaten voor waterkracht- en irrigatiesystemen.

In Ziway pakken we de problemen op twee manieren aan. Ten eerste door de waterhyacint uit het meer en de oevers te verwijderen. Grote groepen Sher-medewerkers werken samen om de plant uit het water te halen. Ten tweede proberen we de oorzaak te verhelpen door bomen te planten in het bovenste stroomgebied, omdat ontbossing met erosie als gevolg zorgt voor het wegspoelen van sediment in het meer waar de waterhyacinth van profiteert. De afgelopen jaren hebben we meer dan 800.000 bomen geplant in het bovenste stroomgebied. In het aankomende regenseizoen zullen we hier mee doorgaan samen met onze partners IDH en Fair and Sustainable.

We willen onze medewerkers bedanken voor het op zich nemen van deze uitdagende taken.

waterhyacint, Bescherming van het meer: verwijderen van waterhyacint waterhyacint, Bescherming van het meer: verwijderen van waterhyacint waterhyacint, Bescherming van het meer: verwijderen van waterhyacint waterhyacint, Bescherming van het meer: verwijderen van waterhyacint

Terug naar Home