Edeka nieuwsbericht: Afriflora Sher, de rozenspecialist die zowel sociaal als bij het milieu betrokken is

Edeka nieuwsbericht: Afriflora Sher, de rozenspecialist die zowel sociaal als bij het milieu betrokken is

Onlangs verscheen er een mooi artikel over Afriflora Sher op de website van Edeka. Edeka is het grootste netwerk van de supermarkten in Duitsland. Edeka doet onafhankelijk onderzoek naar de fairtrade producten die supermarkten afnemen binnen de Edeka groep. Verschillende thema’s worden onderzocht en belicht, zo ook Afriflora Sher als bedrijf en haar rozen. Met een positief resultaat!

Wij delen hieronder een samenvatting van het artikel:

Afriflora Sher; de rozenspecialist die zowel sociaal als bij het milieu betrokken is

“Afriflora Sher is een van de meest toonaangevende rozenkwekerijen ter wereld. In 2005 is het bedrijf opgericht in de Ziway regio in Ethiopië. Afriflora Sher heeft toen direct sociale verantwoordelijkheid genomen. Doordat de kwekerij zich houdt aan internationale erkende sociale en milieunormen, kreeg zij al snel diverse certificaten.

Arbeidsvoorwaarden
Afriflora Sher hanteert arbeidsvoorwaarden die in lijn zijn met de Fairtrade-normen en andere internationale normen (MPS Socially Qualified SQ, International Labor Organization ILO). Het loon van de medewerkers ligt ruim boven het wettelijk minimumloon.

Afriflora Sher voorziet haar medewerkers ook van gratis medische zorg, gratis onderwijs, afspraken voor ziekteverlof en zwangerschap, kinderopvang en nog meer.

Milieuvriendelijke productie
Naast sociale verantwoordelijkheid hecht Afriflora Sher ook waarde aan een milieuvriendelijke productie. Dit doet zij door waterbeheer (o.a. met waterbesparende irrigatiesystemen), afvalbeheer (het gebruik van gunstige organismen) en zij maakt zo min mogelijk gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Een aantal milieunormen zijn een vereiste van de fairtrade certificering, waar Afriflora Sher dan ook aan voldoet.

Sociale projecten

Afriflora Sher zet zich in om de leefomstandigheden te verbeteren in de regio Ziway. Zij heeft diverse projecten gefinancierd, waaronder een school, ziekenhuis, sportcomplex en een kerk.”

Voor het complete bericht, klik hier >>

Terug naar Home