Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme

Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme

Om de gemeenschappen in de gebieden waarin we actief zijn te versterken, ondersteunt Afriflora verschillende projecten om activiteiten, die extra inkomen genereren, te ontplooien. De afgelopen maanden zijn verschillende groepen bijvoorbeeld getraind in het houden van bijen en in ecotoerisme.

In totaal werden 50 bijenkorven verdeeld over 13 groepen van 4 tot 10 leden. In totaal hebben 80 mensen basiskennis opgedaan over honingproductie. Achter ieder lid van de groep staan grote gezinnen. Een voorbeeld is de groep genaamd de Mustafa Abu subgroep (foto). De leden van deze groep zijn zeer gemotiveerd en hebben afgesproken om het grootste deel van de opbrengsten van de honingverkoop te investeren in extra bijenkorven. Door samen te werken, profiteert de hele gemeenschap in plaats van slechts één gezin. Een klein deel van de opbrengst zal voor eigen consumptie zijn.

In het eco-toerisme project zijn 20 jongeren uit het gebied Worja Washgula en Kamo Gerbi opgeleid om toeristen en bezoekers van het eco-centrum op de Worja-heuvel van dienst te zijn. Het gebied staat bekend om de vele vogelsoorten en de fantastische uitzichten. Bij de openingsceremonie waren meer dan 200 mensen aanwezig die konden proeven van de lokale gerechten en natuurlijk van de beroemde Ethiopische koffie ‘macchiato’, die nu dagelijks worden geserveerd in de eco-hut. Met een startkapitaal van 100.000 ETB konden de leden hun eigen bedrijf beginnen en daarmee verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van de 200 hectare herbebost land. Met hulp van VoCDA en IDH worden nu statuten en regels opgesteld voor het duurzaam beheer en gebruik van dit gebied.

eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme eco toerisme, Extra inkomen door het houden van bijen en ecotoerisme

 

Terug naar Home