Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië

Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië

In het kader van internationale vrouwendag organiseerde Fairtrade Africa (Eastern and Central Africa Network ECAN) vorige week een evenement genaamd #breakingthebias in Ziway Ethiopië. Dit evenement (verslag hier) met deelnemers uit meerdere afrikaanse landen, bracht producenten samen om praktijken en initiatieven op het gebied van gendergelijkheid en empowerment van vrouwen te bespreken en uit te wisselen.

Een dag voor het evenement bezochten de deelnemers uit Tanzania, Oeganda, Kenia, Rwanda en de Democratische Republiek Congo de kassen van Sher Ethiopië om de leden van de gendercommissie te ontmoeten en meer te weten te komen over hun waardevolle werk met betrekking tot inclusie van gehandicapten en zwangerschapsverlof. De groep bezocht ook het Sher Ethiopia Hospital.

Tijdens het evenement op 25 maart reikte Fairtrade Africa voor ieder land een prijs uit. Voor Ethiopië werd Sher beloond voor het voeren van een toonaangevendbeleid als het gaat om gender. De prijs en het certificaat werden namens de gendercommissie in ontvangst genomen door Adanech Duga (voorzitter) en Bodode Kilto. Een mooie prestatie waar we trots op zijn.

 

fairtrade africa, Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië fairtrade africa, Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië fairtrade africa, Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië fairtrade africa, Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië fairtrade africa, Fairtrade Africa reikt prijs uit aan Sher Ethiopië

Terug naar Home