Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit

Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit

Op zondag 26 november werd Farmers’ Forest Day gevierd op de Worja Kamo Hill. In dit project richten we ons samen met IDH, VOCDA en de lokale gemeenschap op herbebossing en herstel van gedegradeerde gronden. De afgelopen 5 jaar zijn er bijna een miljoen bomen geplant.

Tijdens de viering, die werd bijgewoond door zo’n 200 mensen, werden de resultaten van het project gevierd. Het gebied van ongeveer 200 ha is nieuw leven ingeblazen en de biodiversiteit is toegenomen. Het project laat zien dat gemeenschappen kunnen profiteren van milieuvriendelijke landbouw, bosbouw en inkomen genererende activiteiten zoals de productie van biologische honing en Moringa-zeep.

Onlangs is er door wetenschappers een onderzoek uitgevoerd om de biodiversiteit van het herstelde gebied te beoordelen. Hun bevindingen laten zien dat in het Worja-microstroomgebied ten minste 29 boom- en struiksoorten zijn te vinden. Dit maakt dit gebied veel rijker aan soorten dan de aangrenzende omgeving, waar slechts enkele boomsoorten verspreid over de akkers worden waargenomen. Het gebied dient daarom als genenpool en een hotspot voor zaadreserves voor belangrijke boom- en struiksoorten.

Hoewel het aantal insecten in dat gebied groot is, is hun diversiteit relatief laag, wat verband houdt met het feit dat er minder vegetatie is, wat vraagt ​​om het behoud en de aanplant van het gebied.

Tijdens het onderzoek werden 99 vogelsoorten gespot, waarvan 6 bedreigde vogelsoorten. Vooral de drie soorten gieren in het gebied worden ernstig bedreigd en worden nestelend en in betrekkelijk grote aantallen in het gebied aangetroffen. Nog meer reden om door te gaan met het project en alle stakeholders op één lijn te houden.

Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit Biodiversiteit, Farmers’ Forest Day en Biodiversiteit

 

Terug naar Home