Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten

Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten

Op 23 maart zijn de eerste Gerrit en Nel Barnhoorn Studiebeurzen uitgereikt aan vier afgestudeerden van de Sher-school. Deze 4-jarige beurs is in 2021 ingesteld om het 50-jarig huwelijksjubileum van Gerrit en Nel Barnhoorn te vieren. De familie Barnhoorn is de oprichter van Sher Ethiopië en haar scholen. Elk jaar krijgen nu 4 studenten (2 meisjes en 2 jongens) een beurs toegekend waarmee ze een deel van hun studiekosten en kosten van levensonderhoud kunnen dekken aan een universiteit naar keuze in Ethiopië. Het belangrijkste doel van de beurs is om goed presterende studenten met kansarme achtergronden te helpen.

Woensdag ontvingen Aziza Suleman, Kaleb Jemal, Tensae Minase en Yidnekachew Masresha de eerste studiebeurzen uit handen van John Barnhoorn, zoon van Gerrit en Nel Barnhoorn. Namens zijn familie feliciteerde hij de winnaars en bedankte hij de leraren en het overige personeel van de Sher School voor hun harde werk in de afgelopen 15 jaar. “Het feit dat Sher School in de loop der jaren zo’n positieve impact heeft gehad en zoveel levens heeft veranderd sinds mijn ouders in 2006 begonnen met de bouw van de eerste kleuterklaslokalen, maakt hen intens gelukkig”, zei John.

Dit jaar voltooide een groep van 205 studenten het volledige traject vanaf de kleuterschool tot en met groep 12 op de middelbare school. Vier van hen kregen een Barnhoorn-beurs en vier anderen kregen een laptop. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van de families van de studenten, managers van Sher Ethiopia, gemeenschapsoudsten, leraren en medewerkers van de Sher School, de oudercommissie en vertegenwoordigers van het Onderwijs Bureau, het Investment Office, EHPEA en de Woreda Administratie.

Onze hartelijke dank gaat uit naar Gerrit en Nel Barnhoorn voor hun niet-aflatende steun voor de Sher scholen en het ziekenhuis door de jaren heen. Daarnaast zijn we natuurlijk enorm trots op deze studenten omdat ze een echt voorbeeld vormen van de positieve impact die Sher Ethiopië heeft op de gemeenschap in Ziway en de omliggende gebieden. We wensen al onze afgestudeerde studenten een mooie toekomst.

De Sher scholen in Ethiopië bieden onderwijs aan ruim 6500 leerlingen op drie locaties. Jaarlijks worden ongeveer 400 kinderen – vanaf de leeftijd van 4 jaar – toegelaten tot de Sher-scholen. Toelating vindt plaats op 50-50 basis, met een gelijke verdeling tussen de kinderen van Sher-medewerkers en kinderen uit de lokale gemeenschap.

 

studiebeurs, Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten studiebeurs, Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten studiebeurs, Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten studiebeurs, Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten studiebeurs, Gerrit & Nel Barnhoorn Studiebeurs toegekend aan 4 studenten

 

 

 

Terug naar Home