Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen

Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen

Onlangs zijn we gestart met een nieuw project voor 1300 meisjes op onze Sher-scholen: Mela for her. Mela (መላ) betekent oplossing in het Amhaars. Een oplossing voor een probleem dat helaas voor veel jonge vrouwen en meisjes in Afrika bestaat: een gebrek aan betaalbare menstruatieproducten.

Voor veel mensen is menstruatie een ongemak en zelfs een taboe. Voor miljoenen meisjes over de hele wereld kan het een belemmering vormen voor onderwijs, gezondheid, zelfrespect en mensenrechten. En voor velen betekent het begin van de menstruatie vaak een verlies van dagen op school.

MELA FOR HER is een Ethiopische sociale startup die het leven van vrouwen en meisjes in heel Ethiopië transformeert door hen betaalbare en milieuvriendelijke menstruatieproducten en voorlichting te bieden. De Sher-scholen en Mela for her hebben de handen ineengeslagen en met hulp van de Dutch Flower Foundation kunnen we 1300 meisjes, in de leeftijd van 11-18 jaar, voorzien van een menstruatiepakket. Naast de kits zal een team van experts een groep leraren van de Sher-school opleiden en krijgen alle 1300 leerlingen via de meidenclub een training over menstruele gezondheid aangeboden.

We willen de Mela for her organisatie bedanken voor de fantastische samenwerking en daarnaast de Dutch Flower Foundation voor het adopteren van dit project. Samen dragen we bij aan een wereld waarin meisjes hun recht op waardigheid kunnen genieten, zodat ze hun volledige potentieel in het leven kunnen bereiken.

Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen Mela for Her, Mela for Her: jonge meisjes ondersteunen met duurzame menstruatieoplossingen

 

Terug naar Home