Nieuwe lab-machine geschonken aan Sher Ethiopia Ziekenhuis door PFSA

Nieuwe lab-machine geschonken aan Sher Ethiopia Ziekenhuis door PFSA

Onlangs heeft het Pharmaceutical Fund and Supply Agency (PFSA) een nieuwe Cobass C311-labmachine gedoneerd aan het Sher Ethiopia Ziekenhuis. De overheidsorganisatie zegt hiermee erkenning te willen geven aan de jarenlange inzet van het Sher Ziekenhuis om betaalbare medische diensten te verlenen aan de lokale gemeenschap in en rond Ziway/Batu.

De Cobass C311-machine kan allerlei chemie-, elektrolyse- en enzymatische tests verwerken, zoals cholinesterase met een capaciteit tot 300 tests per uur. Afgelopen week hebben de laboratoriummedewerkers van Sher een uitgebreide training gevolgd van agent Retina en leverancier Roch. Surafel Kebede, laborant in het Sher Ethiopia-ziekenhuis zegt: “graag wil ik de Retina-vertegenwoordigers Asheber Gurmesa en Tesfahun hartelijk bedanken voor de goede training die ons in staat stelt de machine maximaal in te zetten voor onze patiënten.

Onze oprechte dank gaat uit naar het personeel van PFSA, Retina en leverancier Roch voor deze gewaardeerde donatie die helpt om betaalbare medische zorg voor de regio te behouden.

PFSA, Nieuwe lab-machine geschonken aan Sher Ethiopia Ziekenhuis door PFSA PFSA, Nieuwe lab-machine geschonken aan Sher Ethiopia Ziekenhuis door PFSA

Terug naar Home