Nieuwe Sher Elementary School geopend in Adami Tulu

Nieuwe Sher Elementary School geopend in Adami Tulu

Op 21 november opende Sher School met trots een nieuwe basisschool in Adami Tulu. De officiële opening werd gedaan door de heer Usman Tuse, loco-burgemeester van Batu/Ziway Town, de heer Kedir, hoofd van het Batu Education Office en Aswin Endeman, Manager Business Support en CSR van Afriflora / Sher Ethiopië. Naast alle 192 kinderen waren ook dorpsoudsten, Sher-managers, leraren en ouders aanwezig. Een vreugdevolle dag voor iedereen!

Gratis onderwijs aanbieden is een kernwaarde bij Sher Ethiopië. Toen de bouw van de tweede productielocatie in 2017 klaar was, investeerden we dan ook in nieuwe schoollocaties in het dorp Adami Tulu. In 2019 opende de Sher Kindergarten haar deuren. Momenteel krijgen hier 342 kleuters les. Nu de kleuters van het eerste uur alle KG-niveaus hebben doorlopen, was het tijd een basisschool te openen. De kleuterschool en de nieuwe basisschool liggen slechts 500 meter uit elkaar.

We zijn van plan om elk jaar vier nieuwe klaslokalen toe te voegen. Hierdoor zal deze nieuwe basisschool in 8 jaar tijd groeien naar bijna 1500 leerlingen. Het complex is groot genoeg om er ook een middelbare school te bouwen. Alle Sher scholen zijn toegankelijk  voor zowel kinderen van Sher-werknemers als voor kinderen uit de lokale gemeenschap.

Onze dank gaat uit naar iedereen die deze nieuwe school heeft helpen realiseren. Van onze eigen bouwploeg tot de ambtenaren, van de leraren tot de schoonmakers. Bedankt, iedereen! We hopen dat deze school een symbool zal zijn van eenheid en vooruitgang voor en van de Adami Tulu-gemeenschap.

, Nieuwe Sher Elementary School geopend in Adami Tulu , Nieuwe Sher Elementary School geopend in Adami Tulu , Nieuwe Sher Elementary School geopend in Adami Tulu, Nieuwe Sher Elementary School geopend in Adami Tulu

Terug naar Home