SUN EUROPEAN PARTNERS LLP KONDIGT AAN EEN MEERDERHEID IN AFRIFLORA TE VERWERVEN VAN KKR

SUN EUROPEAN PARTNERS LLP KONDIGT AAN EEN MEERDERHEID IN AFRIFLORA TE VERWERVEN VAN KKR

Overname Afriflora, SUN EUROPEAN PARTNERS LLP KONDIGT AAN EEN MEERDERHEID IN AFRIFLORA TE VERWERVEN VAN KKR

Sun European logo - overname Afriflora

Overname Afriflora, SUN EUROPEAN PARTNERS LLP KONDIGT AAN EEN MEERDERHEID IN AFRIFLORA TE VERWERVEN VAN KKR

Afriflora logo

Overname Afriflora, SUN EUROPEAN PARTNERS LLP KONDIGT AAN EEN MEERDERHEID IN AFRIFLORA TE VERWERVEN VAN KKR

 

KKR logo - Overname afriflora

Overname Afriflora, SUN EUROPEAN PARTNERS LLP KONDIGT AAN EEN MEERDERHEID IN AFRIFLORA TE VERWERVEN VAN KKR

20 december 2017

LONDEN, Verenigd Koninkrijk. Een aan Sun European Partners, LLP (“Sun European Partners”) gelieerde onderneming kondigt vandaag aan dat zij een overeenkomst heeft bereikt om het meerderheidsbelang van KKR te verwerven in Afriflora (“Onderneming ”), ’s werelds grootste rozenkweker, naast de familie Barnhoorn. De voorgelegde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten.

Afriflora is de toonaangevende leverancier van kwaliteitsrozen met ‘fair trade’ standaarden in Europa. Afriflora is in 2005 door de familie Barnhoorn opgericht en heeft inmiddels meer dan 11.000 werknemers. De onderneming is gevestigd in Aalsmeer en exploiteert drie kwekerijen in Ethiopië, die 500 hectares omvatten. Zij kweken, produceren en verkopen jaarlijks meer dan 1.1 miljard stengelrozen, waarvan de meeste voor de Europese markt bestemd zijn.

De familie Barnhoorn blijft, als oprichter en belangrijke aandeelhouder van de Onderneming, aandeelhouder en bestuurder in de Afriflora groep. Met de ondersteuning van Sun European Partners zetten zij de bedrijfsvoering voort, met een focus op klantenservice en implementatie van ‘best environmental and social practices’, en met een verantwoordelijkheidsbesef voor de lokale gemeenschappen in Ethiopië.

Peter Barnhoorn, CEO van Afriflora: “Onze nieuwe aandeelhouder zal Afriflora helpen de groeidoelen te behalen en de voortdurende ontwikkeling te versnellen. Ons bedrijf is al vele jaren erop gericht om te investeren in lokale marktplaatsen en het opbouwen van een toekomst, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het personeel die ons in onze groei en ontwikkeling hebben gesteund. Dit zal niet veranderen. Wij danken KKR voor de ondersteuning die ze ons hebben gegeven en wij zien uit naar een boeiende toekomst, samen met Sun European Partners, om dit bedrijf naar de volgende fase te brengen.”

Paul Daccus, Managing Director bij Sun European Partners: “Afriflora is een wereldleider in een aantrekkelijke sector, die wij heel goed kennen. Wij zien uit naar de samenwerking met de familie Barnhoorn en het managementteam de komende jaren, om de voortdurende ontwikkeling en het succes van het bedrijf verder te ondersteunen.”

Nicolas Gheysens, Managing Director bij KKR: “Wij kijken met veel genoegen terug op onze samenwerking met de familie Barnhoorn. De laatste jaren heeft Afriflora zijn leiderschapspositie verder verstevigd in belangrijke markten. Wij zijn trots dat wij hebben bijgedragen – samen met de familie Barnhoorn – aan de ontwikkeling van de regio. Wij wensen Afriflora, Sun en de familie Barnhoorn een verdere voortzetting van dit succes toe.”

Sun European Partners heeft veel ervaring met overnames in de tuinbouw sector. Hun portefeuille van gelieerde bedrijven bestaat ondermeer uit Flamingo Horticulture, een verticaal geïntegreerd tuinbouw bedrijf.

Voor meer informatie over Afriflora, ga naar www.afriflora.nl/en/.

Sun European Partners werd geadviseerd door Rabobank, Kirkland & Ellis, Houlihan Lokey en Ernst & Young. De familie Barnhoorn familie en KKR werden geadviseerd door William Blair, Clifford Chance, Van Benthem & Keulen, Deloitte en Londen & Van Holland.

-EINDE-

 

Media contacten:

Sun European Partners

Fergus Wheeler / Alex Le May

FTI Consulting

+44 20 3727 1522 / 1308

suneuropean.sc@fticonsulting.com

 

KKR

Ciel Stevens

Hill+Knowlton Strategies

+31 20 404 47 07

ciel.stevens@hkstrategies.com

 

Over Sun European Partners, LLP

Sun European Partners, LLP is een toonaangevend vermogensbeheer adviesbureau, met focus op het identificeren van onbenut potentieel en het benutten van de operationele en financiële middelen om de resultaten te transformeren. Sun European is een vertrouwde partner die wordt erkend om zijn investeringen en operationele ervaringen, inclusief speciale expertise in de consumentproducten en -diensten, eten en drinken, industriële, verpakkingen-, chemicaliën, bouwproducten, automobiel industrie, restaurant en retail sectoren. Sinds 1995 hebben de aan Sun European Partners gelieerde bedrijven wereldwijd geïnvesteerd in meer dan 345 ondernemingen, actief in een breed scala industrieën en transactie structuren, met een omzet van meer dan €43 miljard. Voor meer informatie over Sun European Partners, LLP, zie www.SunEuropeanPartners.com.

Over KKR

KKR is een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij, die meerdere alternatieve activaklassen beheert, waaronder private equity, energie, infrastructuur, onroerend goed, kredieten en via hun strategische manager partnerschappen, hedgefondsen. KKR streeft ernaar om aantrekkelijke beleggingsrendementen te genereren door een rustige en gedisciplineerde benadering van investeringen, het werven van mensen van wereldklasse, en groei en waarde creatie aan te jagen door de bedrijven in de portefeuille van KKR. KKR investeert hun eigen kapitaal samen met het kapitaal van hun partners en zorgt voor financiële oplossingen en investeer mogelijkheden door hun kapitaalmarkt activiteiten. Referenties aan investeringen van KKR kunnen ook de activiteiten van hun fondsen bevatten. Voor meer informatie over KKR & Co. L.P. (NYSE: KKR), zie www.kkr.com of Twitter @KKR_Co.

Terug naar Home