Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda

Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda

Op 3 en 4 april 2024 vierden wij Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda op uitnodiging van Fairtrade International. Op Wagagai Farm werd een evenement georganiseerd waar verschillende Fairtrade gecertificeerde bedrijven hun succesverhalen en initiatieven deelden die onderstrepen hoe belangrijk Fairtrade het vindt om vrouwen te helpen naar een gelijkwaardige positie.

Er waren vertegenwoordigers aanwezig van een aantal bedrijven, maar ook deelnemers aan het project Women School of Leadership. Namens Sher Ethiopia nam Roman Asfaw deel, onze environment manager. Zij deelde best practivces van Sher op het gebied van female empowerment, zoals het Mela for her project (herbruikbare menstruatieproducten) voor medewerkers en scholieren.

Daarnaast bevatte het programma een bedrijfsbezoek aan Wagagai Limited, een bedrijf met meer dan 2000 medewerkers en verschillende initiatieven op het vlak van gendergelijkheid, zoals een radioproject om met de gemeenschap te communiceren en informatie te verstrekken over verschillende onderwerpen.

‘Hoewel we al ver zijn gekomen met diversiteit, gelijkheid en inclusie, hebben we nog een lange weg te gaan voordat vrouwen als gelijke erkend worden voor hun professionele bijdragen. Wij zullen blijven streven naar ons doel door onze werknemers en gemeenschapsleden een scala aan trainingsmogelijkheden en programma’s aan te bieden’, verklaarden alle deelnemers. Bij Sher Ethiopia zijn we vastbesloten om ons steentje bij te dragen.

, Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda , Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda , Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda , Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda , Viering van Fairtrade Internationale Vrouwendag in Entebbe, Oeganda

Terug naar Home