Ziway / Batu waterhyacint proefproject

Ziway / Batu waterhyacint proefproject

Op woensdag 13 april jl. vond de aftrap plaats van een ​​nieuw proefproject voor het vinden van duurzame oplossingen voor het waterhyacint probleem in Lake Ziway. In het project bundelen 9 partners hun krachten in een tweejarig project: 5 bloemenkwekerijen (Sher Ethiopië, Ziway Roses, AQ Roses, Braam Roses en Herburg Roses), IDH, Haile Resort, enkele specialisten van PUM en uitvoeringspartner Fair & Sustainable.

Het project streeft er naar briketten te maken van gedroogde waterhyacint als vervanging van houtskool en daarnaast kunnen bijvoorbeeld manden worden gevlochten. Het doel is om kleine bedrijven op te richten voor vrouwen en jongeren. Binnen het project zal er werk zijn voor zo’n 70 mensen. Als het project succesvol blijkt te zijn, kan het worden opgeschaald naar een groter gebied rond het meer, wat resulteert in de verwerking van grotere hoeveelheden waterhyacint.

Tijdens de openingsbijeenkomst maakten alle belanghebbenden, waaronder de lokale overheid, boeren, vissers en wetenschappers, kennis met de doelen en verwachtingen van het project.

 

batu, Ziway / Batu waterhyacint proefproject

batu, Ziway / Batu waterhyacint proefproject batu, Ziway / Batu waterhyacint proefproject batu, Ziway / Batu waterhyacint proefproject

Terug naar Home