350 meisjes ondersteund met “Mela voor haar” herbruikbare maandverbanden.

350 meisjes ondersteund met “Mela voor haar” herbruikbare maandverbanden.

Naar aanleiding van het project dat begon in de herfst van 2022, hebben we aan 350 meisjes tussen de 12 en 13 jaar oud op onze Sher-scholen “Mela voor haar”, herbruikbaar maandverband uitgedeeld. Dit werd mogelijk gemaakt door de steun van de Dutch Flower Foundation.

Mela (መላ) betekent oplossing in het Amhaars. Een oplossing voor een probleem dat helaas bestaat voor veel jonge vrouwen en meisjes in Afrika: een gebrek aan betaalbare hygiëneproducten. Voor veel mensen is menstruele hygiëne een ongemak of taboe. Voor miljoenen meisjes over de hele wereld kan het belemmeringen vormen voor onderwijs, gezondheid, zelfwaardering en mensenrechten. En voor velen betekent het begin van de menstruatie vaak het missen van schooldagen.

MELA FOR HER is een Ethiopische sociale start-up die vrouwenlevens verandert in heel Ethiopië door hen betaalbare en milieuvriendelijke menstruatieproducten en informatieve gezondheidseducatie te bieden.

In dit project hebben de Sher-scholen, “Mela for her” en de Dutch Flower Foundation samen gewerkt. Naast het uitdelen van de maandverbanden heeft een team van experts een groep Sher-school leraren getraind en worden alle meiden via de meidenclub een training aangeboden over menstruele gezondheid.

Wij willen het team van Mela for her bedanken voor de  samenwerking en we danken  de Dutch Flower Foundation voor hun steun. Samen dragen we bij aan een wereld waarin meisjes kunnen genieten van hun recht op waardigheid, zodat ze hun volledige potentieel in het leven kunnen bereiken.

, 350 meisjes ondersteund met “Mela voor haar” herbruikbare maandverbanden. , 350 meisjes ondersteund met “Mela voor haar” herbruikbare maandverbanden. , 350 meisjes ondersteund met “Mela voor haar” herbruikbare maandverbanden. , 350 meisjes ondersteund met “Mela voor haar” herbruikbare maandverbanden.

Terug naar Home