Nieuwe bron voor Sher Basisschool in Adami Tulu

Nieuwe bron voor Sher Basisschool in Adami Tulu

Vorige week is er een bron geslagen op het terrein van onze basisschool in Adami Tulu. Dit jaar starten we met de bouw van de eerste 4 klaslokalen. De basisschool ligt dicht bij de Sher kleuterschool waar nu al 350 leerlingen onderwijs krijgen. De voorbereidingen voor de nieuwe basisschool zijn gestart, te beginnen met de basisbehoeften: water en elektriciteit.

De bron, maar liefst 77 meter diep, werd geboord door Christian Service International. Zij helpen ons de beschikbaarheid van water op onze schoollocaties te verbeteren. Het bronwater wordt gebruikt om de jonge aanplant van bomen en planten te irrigeren en de toiletten door te spoelen. Via watertappunten komt het ook gratis ter beschikking voor de lokale gemeenschap.

De bouw van de nieuwe Sher-basisschool zal zorgen voor de broodnodige ontwikkeling op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid en infrastructuur.

Nieuwe bron Adami Tulu, Nieuwe bron voor Sher Basisschool in Adami Tulu Nieuwe bron Adami Tulu, Nieuwe bron voor Sher Basisschool in Adami Tulu Nieuwe bron Adami Tulu, Nieuwe bron voor Sher Basisschool in Adami Tulu Nieuwe bron Adami Tulu, Nieuwe bron voor Sher Basisschool in Adami Tulu

 

Terug naar Home