Ethiopian Airlines heeft een nieuwe luchttransport terminal geopend.

Ethiopian Airlines heeft een nieuwe luchttransport terminal geopend.

Ethiopian Airlines heeft een nieuwe luchttransport terminal geopend. Deze terminal is vergelijkbaar met de terminals van Schiphol, Singapore Changi en Hong Kong, aldus Tewolde GebreMariam, CEO van Ethiopian Airlines.

De jaarlijkse luchtvracht in Addis Abeba steeg van 175.600 ton in 2014 naar 211.700 in 2016. En dat terwijl het volume van Nairobi in dezelfde periode van 259.100 ton daalde naar 231.700 ton, aldus ICAO.

Met een totale oppervlakte van 150.000 vierkante meter verwerkt de nieuwe terminal een miljoen gevoelige producten per jaar. Dit zijn bijvoorbeeld verse bloemen, farmaceutische producten en wetenschappelijke producten.

Ethiopië is de thuisbasis van een van de grootste rozenkwekerijen ter wereld; Afriflora Sher. De boerderij ligt naast Lake Ziway op 1650 meter boven zeeniveau, ongeveer 3 uur rijden vanaf Addis Abeba.

Het kascomplex heeft een grootte van 1300 voetbalvelden en meer dan 65 verschillende soorten rozen. Hier worden iedere dag drie tot vier miljoen rozen verwerkt en geëxporteerd naar de bloemenveiling in Aalsmeer – Nederland.

De Ethiopische bloemenindustrie vertegenwoordigt een buitengewoon snelle en succesvolle diversificatie in een exportproduct dat niet traditioneel is. Deze bloemenindustrie in Ethiopië is begin het jaar 2000 ontstaan en is in 2016 uitgegroeid tot de vierde grootste bloemenindustrie ter wereld. Naar verwachting zal de industrie nog verder groeien in de toekomst. Er wordt verwacht dat de export in 2017 meer dan 550 miljoen dollar zal bedragen.

Terug naar Home