Privé school volledig gefinancierd door Afriflora Sher

Het Afriflora Sher effect uit zich ook in de positieve inzet voor de bevolking in de regio Ziway. Vanaf het moment dat Afriflora Sher zich in Ziway vestigde, trok de bevolking naar Ziway toe voor werk. En waar 10 jaar geleden nog enkel kale grond was, staat nu onder andere een grote privé school met ruim 5400 leerlingen en breidt nog steeds uit. De school wordt volledig door Afriflora Sher gefinancierd.

“Leren lezen, schrijven en rekenen is een
investering die een mensenleven lang mee gaat!”

De Sher School

De Sher School staat bekend om de kwaliteit van haar opleiding, haar faciliteiten en haar docenten. Zowel kinderen van medewerkers bij Afriflora Sher, als kinderen uit het dorp worden toegelaten op deze school. Voor Afriflora Sher is dit haar investering in de regio en vraagt dan ook geen bijdrage van de ouders voor het onderwijs.Een groot verschil met veel andere privéscholen in de regio. Hiervan is de ouderbijdrage vaak zo hoog dat de gemiddelde bevolking dit niet kan betalen.

Tevens zijn de condities op scholen van de overheid vaak minder goed. Hier zitten soms wel 120 kinderen in één klas. Op de Sher School zitten ongeveer 40 kinderen in een klas. De klassen bestaan uit een mix van moslimse, protestantse, katholieke, christelijke en orthodoxe kinderen. Religie maakt niet uit op de Sher School. Het geloof leren ze thuis van hun ouders, niet op school. Jongens en meisjes zitten gemengd in een klas. De meisjes worden als eerst het klaslokaal ingelaten. Zo wordt de jongens van jongs af aan al geleerd om respect te hebben voor vrouwen.

De helft van de plekken is voor kinderen van de medewerkers, de andere helft wordt beschikbaar gesteld aan de andere kinderen uit Ziway. Wanneer medewerkers stoppen met werken voor Sher, heeft dit echter geen gevolgen voor plek van de kinderen op school: die kunnen gewoon de school afmaken.

Ontwikkeling, Onderwijs

 

Ontwikkeling, Onderwijs

“Wij hebben de beste faciliteiten, de beste kwaliteit opleidingen en de beste docenten. En ouders hoeven niet te betalen, dus het is de beste keuze in de regio. Daarom is er ook geen uitval, kinderen en ouders willen de kans op een goede toekomst niet mislopen. Want wanneer zij van de school afgaan, worden ze niet weer teruggenomen.”

– Kidame Mariam (Hoofd van de school, graduated in Addis Abeba)

Ontwikkeling, Onderwijs

Afriflora Sher brengt een basis voor een betere toekomst.

Afriflora Sher heeft met het oprichten en financieren van de school niet alleen de bedoeling onderwijs en ontwikkeling te bieden aan de kinderen van de werknemers, maar ook om een stimulans te bieden voor de lange termijn ontwikkeling van de regio. Er wordt zo voor de kinderen een basis gelegd voor een betere toekomst.

Ontwikkeling, Onderwijs

Ontwikkeling, Onderwijs

Ontwikkeling, Onderwijs

Ontwikkeling, Onderwijs

Opleidingskwaliteit

Alle leerlingen ontvangen gratis onderwijs. Voor de kleuters verzorgt Afriflora Sher gratis eten en drinken. 2000 kinderen ontvangen dagelijks een warme maaltijd op school.

De overheid bepaalt wat de kinderen moeten leren. Op de Sher School wordt het curriculum van de overheid dan ook streng gevolgd. Zij bepaalt echter niet hoe de kinderen dit moeten leren. Er wordt les gegeven volgens de Engelse standaarden en hun eigen talen: Amharic & Oromo. Afriflora Sher heeft voor deze aanpak gekozen, waarmee zij scholing van hoge kwaliteit naar Ziway brengt. Wat zich de afgelopen jaren ook heeft bewezen.

Vorig jaar kreeg de school dan ook een award van de overheid. De Sher School werd uitgeroepen tot de beste school in alle regio’s. Zowel op het gebied van kwaliteit, faciliteiten en het aantal studenten per klas. Op deze punten werden alle scholen met elkaar vergeleken. Dit onderzoek werd uitgevoerd door onafhankelijke opzichters van de overheid.


Ontwikkeling, Onderwijs

“De nationale test scores van onze school zijn beter dan de andere overheid scholen en publieke scholen, omdat we opleidingen van hogere kwaliteit bieden. Alle nodige faciliteiten hebben we binnen de Sher School. Andere scholen hebben bijvoorbeeld niet genoeg docenten. Wij hebben er genoeg and ze zijn goed. Al onze leraren zijn afgestudeerd aan universiteiten en komen vanuit verschillende plekken uit het land”

– Kidame Mariam

Ontwikkeling, Onderwijs

Terug naar Home